Dixon- Wenger je još uvijek ‘Mr Arsenal’

Dixon- Wenger je još uvijek ‘Mr Arsenal’
3. Juna 2009. Komentari isključeni za Dixon- Wenger je još uvijek ‘Mr Arsenal’ Zadnje novosti Redakcija

Arsene Wenger je ‘Mr Arsenal’-kaže bivši igrač Arsenala Lee Dixon.

Wenger je transformisao klub u ovih 13 godina otakako je menadžer Arsenala.
Ali nakon još jedne neuspiješne sezone i ispadanja iz polufinala FA Cup-a i Lige Prvaka Wenger se suočio sa kritikama od strane navijača i nekih ljudi iz uprave.

Dixon je u razgovoru za Arsenal.com ocijenio rad  Arsena Wengera u periodu kad je on igrao za Arsenal.Bivši reprezentativac Engleske smatra da je Wenger najbolji u svom poslu.

˝Svako pravo na svoje mišljenje,ali Wenger je i sada ‘Mr Arsenal’ isto kao i u periodu kad sam ja bio u klubu.˝-kazao je Dixon.

˝Imam visoko mišljenje o njemu kao menadžeru,fenomenalno je ovo šta je do sada uradio za klub.

˝Sigurno je razočaravajuće  kada završite sezonu bez trofeja,ali mislim da su nepotrebni veliki rezovi u timu, potrebno je samo pojačati tim na nekim pozicijama, svi mi možemo imati mišljenje o kojim pozicijama je riječ.Nisam menadžer pa ne bih ulazio u to i sugerisao Wengeru koga prodati,a koga kupiti.

˝Neki navijači su isfrustrirani pa zvižde na stadionu,ali ne mislim da bi prevelika kupovina garantovala da se to ne desi i naredne sezone.˝

˝Wenger će bez sumnje dobiti novac i pametno ga uložiti u to sam siguran.On će to uraditi mudro jer nije glup da diže cijenu potencijalnim pojačanjima.Siguran sam da će izaći na tržište i pokušati pojačati ekipu na nekim pozicijama.˝

Oznake