Wenger – Kontrolisali smo utakmicu

Wenger – Kontrolisali smo utakmicu
18. Avgusta 2009. Komentari isključeni za Wenger – Kontrolisali smo utakmicu Zadnje novosti Redakcija

gun__1241079406_wenger_manutda

Arsene Wenger je bio zadovoljan nakon pobjede nad Celticom u prvom susretu kvalifikacija za Ligu Prvaka. On je rekao da je njegov tim dominirao većinu susreta iako su bili pomalo sretni sa oba gola. Evo i izjave menadžera nakon utkamice:

“Mišljenja sam da smo dominirali utakmicom ali je Celtic bio veoma borben i odlučan. Na kraju smo i pored dominacije slavili sa dva dosta sretna gola ali je ovo velika pobjeda. Večeras nam je trebao jak tim da dođemo do uspjeha – da smo igrali prosječno, ne bi uspjeli.”

“Sada imamo dobru prednost (za revanš) ali igra se 180 minuta. Kada želite proći dalje, želite igrati dobro 180 minuta i to nam je cilj. Želimo pobjediti i u domaćoj utakmici i plasirati se u grupnu fazu. Nalazimo se u dobroj poziciji i moramo to iskoristiti. Bilo bi neozbiljno da ne shvatimo revanš potpuno ozbiljno. Iako imamo prednost od dva gola, posao želimo završiti kod kuće.”

Menadžer je prokomentarisao i nastupe Thomasa Vermaelena, Williama Gallasa i Alexa Songa koji se i večeras kao i protiv Evertona bili odlični!

“Iznenađen sam kako je Thomas uklopio odmah. Prošao je kroz duge pripreme i vidjeli smo da ima i fizičku i mentalnu snagu da uspije. Ima odličnu kombinaciju fizičke prisutnosti i tehnike. Interesantno je također imati ljevaka u odbrani jer to daje veznim igračima još jednu opciju kada su u pitanju pasovi.”

“William je bio fantastičan večeras. Ponovo je odigrao jako dobro. Mislim da se trenutno nalazi u najboljoj formi otkako je stigao u klub. Alex Song je također igrao sjajno. U stanju je osvojiti te male borbe u sredini terena i on ošto je posebno impresivno je što je u stanju oduzeti loptu bez pravljenja prekršaja što je posebno interesantan kvalitet.”

Oznake