EPL: Arsenal – Everton 2-2

EPL: Arsenal – Everton 2-2
10. Januara 2010. Komentari isključeni za EPL: Arsenal – Everton 2-2 Utakmice Redakcija

everton

Arsenal je u 21. kolu PL odigrao neriješenu utakmicu sa Evertonom. Teško vrijeme, loše sudjenje, niske temperature, sve je to imalo efekta na ovakav rezultat.

Utakmicu smo počeli prilično nesigurno, puno grešaka nekoliko njihovih prilika i već u 12. minutu iz kornera lopta ide direkt na Osmana a Gallas ne uspijeva da je presiječe, 0:1 za Everton. Ali igrom sreće došlo je do preokreta. Aršavin se probio do nekih 20 metara, petom dodao loptu Eduardu koji vraća loptu Denilsonu posle čijeg šuta, i odbitka od Osmana, lopta završava u golu, 1:1.

Sada već počinje jak snijeg da pada time još više otežavajući utakmicu. Ostala je lošija igra obije strane, ali ponovo Everton prvi dolazi do vodjstva. Posle loše izvedenog kornera, lopta stiže do Sahe koji šalje pametan pas Piennaru koji je ostao jedan na jedan sa Almuniom. Pametan lob je sve što je trebalo da uradi, ali to nije ni uradio, poslao je prilično nisku loptu ali loša pozicija Almunije koji pada pri tom šutu onemogućava ga da reaguje, 1:2. E sada već uvidjamo da moramo da reagujemo i preuzimamo kontrolu nad utakmicom i napokon rezultati, Diaby se probija po liniji šesnesterca i pametno vara protivnike na šut, a ustvari šalje loptu dalje Rosickom koji. ponovo poslije odbitka, pogadja za 2:2.

Prilično loša utakmica ali ipak i 1 bod je bolje nego nijedan. Kako saznajemo Denilson se nije povrijedio iako je prosto pao na centru terena.

U sledećem kolu igramo protiv Boltona.

Oznake