Fabregasova izjava

Fabregasova izjava
6. Augusta 2010. Komentari isključeni za Fabregasova izjava Igrači Redakcija

Ovo ljeto smo se naslušali priča o Fabregasu, kao nikad prije. Od onih kako se sastao sa ovim ili onim iz Barcelone, kako je potpisao par predugovora, kako je nezadovoljan u Arsenalu, kako žudi za povratkom u rodno mjesto, kako ga već tamo čeka dres sa brojem 4, do onih da su skoro pa svi igrači Barcelone iznijeli svoje mišljenje, kako se Cesc sigurno ovo ljeto vraća kući.

Na sve ove špekulacije i kojekakve novinarske priče, danas se po prvi put oglasio i sam Fabregas.

“Kao prvo želim se izvinuti svim navijačima Arsenala, što ranije nisam govorio o svojoj budućnosti, ali ni sam nisam znao šta ću uraditi sve do ovog trenutka.

“Ne mogu poreći da prelazak u klub, kao što je Barcelona ne bi bio atraktivan potez za mene. To je klub u kojem sam naučio igrati fudbal, to je moj rodni grad, tamo su moji prijatelji i moja porodica i klub u kojem sam oduvijek sanjao igrati. Igrači, koji ne bi željeli igrati za Barcelonu su prava rijetkost.

“U posljednjih nekoliko mjeseci često sam razgovarao sa Wengerom i osobno i preko telefona i sadržaj tih razgovora ostaje između nas, ali ću reći da je Arsenal odbio dvije formalne ponude Barcelone.

“Ja sam profesionalac i potpuno razumijem to da me ljudi iz Arsenala ne žele prodati.

“Dugujem puno toga ovom klubu, menadžeru i navijačima, tako da ću ispoštovati njihovu odluku i potpuno se posvetiti novoj sezoni sa Arsenalom.

“Uvjeravam sve navijače da su pregovori iza nas i da ću se 100 posto posvetiti igrama za Arsenal.

“Ja sam igrač Arsenala i čim izađem na teren, to će biti jedini klub o kojem ću razmišljati.

“Jedva čekam početak nove sezone i drago mi je što su sve ove špekulacije iza mene,” zaključio je kapiten Fabregas.

Oznake