Arsenal4Life & Gunner4Ever !!!

Arsenal4Life & Gunner4Ever !!!
3. Marta 2011. Komentari isključeni za Arsenal4Life & Gunner4Ever !!! Glas Topnika Redakcija
Čovjeku je potrebno malo da bude sretan. Ali zašto nam to malo uvijek nedostaje ?! Kao i prošli tekst, i ovaj počinjem Andrićevim mislima. I postavljam sebi zadatak da razbistrim svoje. Kako, kada su zamućene i zamršene svim onim što se izdešavalo u posljednje vrijeme. Teško je u tom uzburkanom moru želja i osjećaja, pronaći neko zrno razuma za koje ću se vezati. Zrno koje će uvijek ostati nepromjenjeno, ma šta god da se desi !

Put sa dna ka vrhu je veoma naporan i dug. A da bi ga prešli, potrebno je dosta vjere, snage, hrabrosti i odricanja. Šest godina smo vjerovali, imali snage i hrabrosti da sve izdržimo i odreknemo se svega ! Svega onog i sviju onih što su bili protiv Nas, ili su na bilo koji način osporavali ono do čeka nam je stalo. Svi oni kojima je top u srcu sada ustanite ! Podignite glave i poglede! Jer vremena za očaj nemamo!

Možemo raspravljati i tražiti krivce, ali nam to u ovom trenutku ne donosi mnogo. Pred nama su tri takmičenja u kojima je svaki naredni korak duplo teži od prehodnog. Teži, ali ujedno i vrijedniji. Ne bih da budem u zabludi, praveći se da mi je finale Karling kupa jednako ligaškoj utakmici protiv jačeg rivala, kao što su pojedini izjavljivali. Jer nije ! Finale i da je „najmanje“ je ipak finale. Dobijete pehar koji će stajati u vitrinama stadiona i napominjati buduće naraštaje o njihovim dužnostima ! A to nije podjednako bodovima koji se poništavaju na kraju sezone.

Iako smo oslabljeni povredama, o kojima definitivno više ne želim da pišem, mislim da smo dovoljno jaki da osvojimo bar jedan trofej. Trofej koji će imati ogromnu vrijednost za sve Nas. Da li će to biti FA Kup ili nešto drugo ? Baš mi je sve jedno! Želim samo da već jednom pokažu muda u najtežim i najvećim trenucima ! Trenucima koji se pamte i traju vječno. Oni to mogu, i oni to žele. U to sam 100% siguran. Zbog toga moramo plještati jače, skakati višlje i navijati glasnije! Jer samo tako, i nikako drugačije ćemo dočekati dan, kada ćemo ponovo biti ponosni, što u nijednom trenutku nismo odustali od svega onog što nam je sveto!