Vijesti pred Sevillu

Vijesti pred Sevillu
19. Septembra 2007. Komentari isključeni za Vijesti pred Sevillu Zadnje novosti Redakcija
cl_trofej.jpgArsenal pocinje svoju kampanju Lige Sampiona veceras protiv spanskih debitanata Seville. Spanci su osvajaci UEFA Kupa u poslijednje dvije sezone, ali im je ovo tek prva sezona u najpopularnijem Evropskom takmicenju.

Kada su u pitanju timske novosti, Arsene Wenger je rekao da se situacija nije puno promjenila u odnosu na subotu i utakmicu protiv Spursa. Emmanuel Eboue, William Gallas i Jens Lehmann su jos uvijek van terena dok je jedini povratnik Philippe Senderos. To ostavlja Wengera u nedoumici o tome ko ce biti partner Kolo Toureu u odbrani.

"Jos uvijek smo bez Ebouea, Lehmanna i Gallasa, ali Senderos se vraca u tim. Jos uvijek nisam napravio odluku o Gilbertu i to cu uraditi sutra." rekao je Wenger.

Zanimljivo je napomenuti dobru saradnju ova dva kluba van terena. U zadnjih nekoliko godina, cetvorica igraca su igrali za oba tima – prvi je bio bivsi hrvatski reprezentativac Davor Suker, zatim kamerunac Lauren, slijedeci je bio Jose Antonio Reyes te na kraju brazilac Julio Baptista.