15 miliona £ za Parkera

15 miliona £ za Parkera
17. Maja 2011. Komentari isključeni za 15 miliona £ za Parkera Glasine Redakcija

 

 

Poraz West Hama u prošlom kolu je definitivno ovjerio kartu Čekićara za niži razred engleskog fudbala, što ujedno znači i rasporodaju najboljih igrača ovog tima, koji će, što zbog kvaliteta što zbog nižih plata, zatražiti da budu stavljenji na transfer listu ovog ljeta.

Među igračima koji koji će zadnji put West Hamov dres obući u nedjelju su Scott Parker i Matthew Upson. Oba igrača su se proteklih mjeseci (u Upsonovom slučaju i godinama) povezivali sa Arsenalom. Iako bivši igrač Arsenala Upson teško da se može ubrojati u prve mete Wengera, ali Parker se zasigurno nalazi vrlo visoko na toj listi.

Prema natpisima otočkih medija Arsenal je voljan ponuditi 10 miliona za najboljeg igrača ove sezone, dok za njega posrnuli čekićari traže između 15 i 17 miliona. U svojim tridesetim Parker definitivno nije igrač za kojeg je Wenger spreman dati toliki novac, ali, prema pisanju Daily Maila , pod pritsikom uprave kluba, Wenger se možda i odluči na podizanje ponude.

Pretpostavlja se da su najozbiljniji konkurenti za dovođenje Parkera Tottenham, koji je već u januaru WHU nudio 7 miliona za ovog igrača te, svepristutni Manchester City.

Teško da se Arsenal može boriti sa City-em i kupovnom moći Arapskih naftnih magnata, ali u intervjuu datom na press konferenciji u petak, Wenger navodi kako se nada da će i stupanje na snagu Finasijskog Fer Pleja odigrati značajnu ulogu u ovom prelaznom roku, te da će se timovi ponašati korektnije na tržištu.

Skot Parker bi na Emiratesu igrao zajedno u sredini sa Wilshereom i Fabregasom, kako pretpostavlja Daily Mail, uz siguran odlazak Denilsona i Rosickog, te eventualni odlazak Alexa Songa čija je budućnost neizvjesna.

Oznake