‘Trebaju nam tri nova igrača’

‘Trebaju nam tri nova igrača’
26. Augusta 2011. Komentari isključeni za ‘Trebaju nam tri nova igrača’ Transferi Redakcija

Arsene Wenger je izjavio da mu fale još tri igrača da bi imao onakvu ekipu kakvu želi za ovu sezonu.

Menadžer Arsenala već je doveo četri pojačanja ovog ljeta Joela Campbella,Alexa Chamberlaina,Carla Jenkinsona i Gervinha, međutim nakon odlaska Fabregasa, Nasrija i sve izvjesnijeg odlaska Bendtnera, Wenger je shvatio da mu trebaju još najmanje tri igrača.

Pored ovih odlazaka stvari će se zakomplikovati u toku Afričkog kupa nacija u januaru, tada će zbog obaveza sa svojim reprezentacijama odsustvovati Chamakh i Gervinho.

“Chamakh i Gervinho će biti nedostupni za Arsenal u januaru, zbog toga je bitno da se pojačamo u napadu, također je bitno da dovedemo jednog veznjaka i jednog defanzivca. Dakle trenutno nam fale još tri igrača kako bi bili kompletni.

“Igrači koji su napustili klub u ovom prelaznom roku su mi oduzeli mnogo vremena, ovo je jako teško ljeto za nas, jer smo suočeni sa mnogo negativnosti i kritike. Desilo se što se moralo desiti,a mi trenutno radimo sve što je u našoj moći.-završio je Wenger.

Dodajmo ovome da je prema pisanju medija veznjak Lillea Eden Hazard veoma blizu prelaska u Arsenal, a transfer bi trebao biti uskoro i zvanično objavljen,

Oznake