Ramsey: “Emirates Stadium može biti naša tvrđava”

Ramsey: “Emirates Stadium može biti naša tvrđava”
24. Novembra 2011. Komentari isključeni za Ramsey: “Emirates Stadium može biti naša tvrđava” Zadnje novosti Redakcija

Arsenalov mladi vezni igrač i jedna od budućih uzdanica kluba, Aaron Ramsey, smatra da će odlična forma njegove ekipe u domaćim utakmicama biti ključna za prolazak Arsenala u sledeći krug takmičenja u Lige Prvaka.

Arsenal je sinošnjom pobjedom nad Dortmundom osigurao prvo mjesto na tabeli i prolaz u play-off Lige Prvaka. Ovo je dvanesta uzastopna sezona da se tim iz Sjevernog Londona kvalifikovao u ovu fazu takmičenja. Ovaj tim pod vodstvom Wengera nije izgubio domaću utakmicu u grupnoj fazi Lige Prvaka još od 2003. godine, a mladi Velšanin vjeruje da Arsenal može ovakvu formu zadržati i u sledećoj fazi takmičenja.

“Kod kuće igramo veoma dobro, i ovo je mjesto za koje želimo da postane naša tvrđava” , rekao je Ramsey, “Nadam se da se to može desiti i siguran sam da smo sebi sada dali odličnu priliku za to.”

“To je veoma velik uspjeh za ekipu. Veoma mi je drago što smo uspjeli već sada osigurati prolaz i prvo mjesto na tabeli. To je nešto u čemu ćemo uživati. Osjećam da možemo pobjediti bilo koga u ovom trenutku zbog odlične forme u kojoj se nalazimo. Nadam se da ćemo dobiti dobar tim u narednoj fazi, te da ćemo uspjeti proći dalje.”

Oznake