Wenger: Scholes bi sigurno volio da je mogao igrati uz Özila

Wenger: Scholes bi sigurno volio da je mogao igrati uz Özila
6. Marta 2015. Komentari isključeni za Wenger: Scholes bi sigurno volio da je mogao igrati uz Özila Brze Vijesti,Igrači,Prvi Tim,Vijesti,Zadnje novosti Mario Brnadić

article-0-1BDFEE80000005DC-175_634x440

 

Arsene Wenger je munjevito reagirao na izjave Paul Scholes-a u kojima je legenda Uniteda osula paljbu o ambicijama Arsenala i kritizovala igru Mesuta Özila

“To jednostavno nije bilo fer”, rekao je Arsene Wenger kad su ga zamolili da prokomentira kritike koje je Paul Scholes u svojoj kolumni iznio na račun Mesuta Özila. Wenger nije želio raspravljati sa Scholesom, tek mu je poručio:

“Fudbaler poput Paula Scholesa bi sigurno volio da je mogao igrati uz igrača poput Mesuta Özila.”

Nastavio je potom Wenger hvaliti Özila.

“Mesut je izvrstan igrač koji našoj momčadi daje dodatnu kvalitetu. Veliki je radnik, no neki to jednostavno ne žele vidjeti”, kazao je Wenger i pojasnio:

“Mnoge može zavarati njegov način igre, Mesut je majstor, njegova je igra tečna i suptilna, pa se čini kako se uopće niti ne trudi jer mnoge stvari na terenu radi s lakoćom. Uz sve to ima i sjajne fizičke predispozicije i nije zaslužio ničije kritike.”

“Mi smo prekinuli veliku dominaciju Uniteda, tima koji je predvodio Scholes na terenu, a Ferguson na klupi. Bili smo nepobjedivi jedne sezone.”

“Poslije smo morali da otplaćujemo stadion, Premier liga je veoma jaka i nismo odavno osvojili titulu. Ali to ne znači da opet nemamo te ambicije i da je nećemo osvojiti u skoroj budućnosti!”

Oznake