Najava: Arsenal – West Brom

Najava: Arsenal – West Brom
15. Augusta 2008. Komentari isključeni za Najava: Arsenal – West Brom Zadnje novosti Redakcija
Krenimo od postave. Arsenal je u srijedu oficijelno poceo svoju sezonu, gostujuci kod FC Twentea u okviru treceg kola kvalifikacija za Ligu Prvaka. U toj utakmici je falilo cak 7 igraca i stvari ce biti nesto bolje za subotu.

Ocekuje se povratak Kolo Tourea i Samira Nasrija dok ce i ovu utakmicu propustiti Abou Diaby, Eduardo, Thomas Rosicky, Phillippe Senderos i Cesc Fabregas. Povrijedjen je takodjer i novopridosli Amaury Bischoff dok je odsutan i Alex Song koji je sa svojom reprezentacijom (Kamerun) na Olimpijadi.

Dakle ponovo veliki broj igraca je odsutan i ocekuje se ponovo izmjenjen sastav. Mozda cak i ne bude promjena u odnosu na srijedu. Mozda samo Kolo Toure pocne umjesto Djouroua aok je realno ocekivati da Nasri ipak pocne na klupi.

Kada je u pitanju statistika, Arsenal vec 8 godina nije izgubio na otvaranju sezone dok West Brom nikada nije pobjedio! Ono sto je jos interesantnije je da Arsenal nije izgubio na otvaranju prvenstva na svom terenu vec 15 godina – od 1993.

Interesantno je da ce na ovoj utakmici Gael Clichy odigrati svoju 100-tu utakmicu u Premier Ligi.

Kada je u pitanju direktni omjer izmedju ova dva kluba, on je slijedeci:

Odigrano – 110
Arsenal – 53 pobjede
Wes Brom – 31 pobjeda
Nerjeseno 26

Ako se samo racuna Premier Liga (od 1993 pa nadalje) Arsenal je slavio 4 puta a West Brom samo 1. Nerjeseno je takodjer bilo jednom.

Utakmica je na programu u subotu, 13:45 po srednje-evropskom vremenu.

Go Gooners!!!!