Wenger – Razocarenje i olaksanje

Wenger – Razocarenje i olaksanje
18. Septembra 2008. Komentari isključeni za Wenger – Razocarenje i olaksanje Zadnje novosti Redakcija
wenger_ljut.jpgIako je prije utakmice Arsene Wenger rekao da bi bio zadovoljan remijem u Ukrajini, sef je bio poprilicno ljut zbog propustene sanse da se krene pobjedom. Wenger je posebno bio razocaran nemogucnosti Arsenala da zavrsi utakmicu u prvom dijelu sa par golova, posebno jer je bilo sansi.

"Osjecam miks razocarenja i olaksanja. Gubili smo 1-0 tri minute do kraja ali nismo izgubili. S druge strane, imali smo dosta sansi koje nismo iskoristili dok u udrugom dijelu nismo kreirali dovoljno"

"U ovakvim utakmicama nemozete priustiti jeftine greske jer nako 1-0 morali smo raditi duplo vise samo da izjednacimo. "

"Penal je bio veoma, veoma lagano dosudjen. Ubjedjeni smo da je njihov igrac s dvije ruke povukao Sagnu na zemlju i sudija je svirao penal. Ali takva je bila sudijina odluka i to je to. Ono sto je mene naljutilo je sto je bilo najavljeno tri minute sudijske nadoknade a odigrali smo samo jednu"

"Mislim da nikada ranije nismo dominirali ovdje kao veceras u prvom dijelu i zato smo htjeli sva tri boda. Ali vidjet cemo na kraju koliko je ovaj bod bitan. Falio nam je taj zavrsni instinkt i to je nasa pouka iz ove utakmice"