Gallas propušta West Brom

Gallas propušta West Brom
2. Marta 2009. Komentari isključeni za Gallas propušta West Brom Zadnje novosti Redakcija

gallas_ljutWilliam Gallas će propustiti sutrašnju utakmicu protiv West Bromwich Albiona zbog povrede članka. Gallas navodno već duže vremena vuče ovu povredu i u klubu su odlučili da je saniraju sada da ne bi bilo ozbiljnijih problema kasnije. Ovo znači da će mjesto u odbrani zauzeti Johan Djourou uz kapitena Kolo Tourea.

“William će propustiti sutrašnju utakmicu zbog problema sa člankom. Želimo to sanirati i on bi trebao biti ponovo fit za nedjelju.” – rekao je Arsene Wenger na konferenciji za novinare pred sutrašnju utakmicu.

“Niko drugi se ne vraća sa povreda tako da osim Gallasa, imat ćemo isti sastav. Johan Djourou će početi umjsto Gallasa. Neće biti velikih rotacija jer imamo bitnu utakmicu protiv Burnleya u nedjelju. Možda bude jedna ili dvije izmjene tek tako da osvježimo tim ali da zadržimo balans.”

Wenger je potvrdio da čak trojica povrijeđenih igrača imaju male šanse da možda zaigraju protiv Burnleya – u pitanju su Theo Walcott, Eduardo i Emmanuel Adebayor.

“Theo je na dobrom putu. Još samo da se navikne na kontakt i duele ali izgleda jako pozitivno za sada. Eduardo ima malu šansu da zaigra protiv Burnleya, čak i Adebayor ima male šanse. Možda je Burnley malo prerano ali mala šansa postoji. Fabregas i Rosicky ce pauzirati još tri sedmice” – rekao je Wenger.