Wenger poziva na oprez u revanšu

Wenger poziva na oprez u revanšu
8. Aprila 2009. Komentari isključeni za Wenger poziva na oprez u revanšu Zadnje novosti Redakcija
wenger_vrealArsene Wenger je rekao da je zadovoljan remijem protiv Villarreala pohvalivši tim za odličnu reakciju u drugom poluvremenu nakon poprilično loše predstave u prvom. Wenger je također rekao da i pored toga što je poprilično siguran u prolazak dalje, tim mora dati 100% u revanšu kako bi dotle i došli.

“Oba tima su odigrala dosta dobru, napadačku utakmicu sa visokim tempom. Villarreal je počeo nešto bolje i postigli su rani gol što je napravilo stvari teže za nas. No u drugom poluvremenu smo se probudili i preuzali smo inicijativu. Rezultat nas stavlja u odličnu poziciju ali ako želimo plasman dalje, moramo ponoviti nastup iz drugog poluvremena”

“Vjerujem da ćemo proći dalje jer smo pokazali da imamo odličan kvalitet i mentalnu snagu i volju. Villarreal je odličan tim i ne smijemo se zavaravati.Nadam se da će se i neki igrači oporaviti od povreda do tad. No prije svega toga, imamo veoma važan meč u subotu protiv Wigana i to nam je trenutni fokus”

Wenger se osvrnuo i na karakter koji je tim pokazao u ovom meču:

“Mislim da su (tim) kroz cijelu sezonu pokazali sjajan karakter i da su mentalno veoma jaki što je interesantno za ovako mlad tim. Nekako mi se čini da uvijek nađemo odgovor. Pokazali smo kontinuitet u Premier Ligi i da smo u stanju da budemo skoncentrisani na igru svaka tri dana što je odlično”

O Adebayorovom golu:

“Bio je to sjajan gol, pomalo neočekivan. Učinilo mi se da mu je položaj tijela bio loš da bi pogodio ali je on to sjajno pretvorio u prednost.” – rekao je Wenger.