Twitter feed
Postani clan

Wenger: “Fabregas moze biti jos bolji!”

CescI pored odlicnih igara u poslijednjih par sedmica, te cinjenica da je zavrsio drugi u izboru najboljeg mladog igraca godine, Arsene Wenger smatra da Cesc Fabregas moze biti jos bolji i eksplozivniji! Iako mladi spanac nije poceo utakmicu protiv Tottenhama zbog virusa i jako je malo trenirao prosle sedmice, on je ipak svojim ulaskom u igru promijenio izgled Arsenala i jedan je od najzasluznijih za jos jedan preokret na White Harte Laneu. 

"Nisam zelio da rizikujem da se jos vise povrijedi" rekao je Wenger na cinjenicu da je ostavio Fabregasa na klupi na pocetku utakmice. "On je odigrao preko 45 utakmica ove sezone i treba mu odmora. Plus nije trenirao sedmicu prije toga zbog virusa. Ali nakon zagrijavanja i nakon povrede Ljungberga, on mi je rekao da se osjeca dobro i da zeli igrati."

Koliko dobro se osjecao pokazala je njegova igra – bio je asistent za oba gola Arsenala i pored toga izgledao kao najveca opasnost za Tottenham. No Wenger smatra da on moze napredovati jos vise:"Defanzivno on se moze jos unaprijediti. Takodjer fizicka prisutnost i snaga se razviju tek izmedju 22 i 23 godine tako da je i to nesto sto ce Fabregas dobiti. Tek tada imate gotovog fudbalera!".

Posted in Igrači