Twitter feed
Postani clan

Cesc nije zabrinut sa protivnicima

fabregasbig.jpg

Cesc Fabregas je ponovio svoju tvrdnju da se Arsenal moze ukljuciti u borbu za prvaka ove sezone i pored mozda do sada i najvece konkurencije. Mladi Spanac je rekao kako i na Emirates Kupu, ekipa je pokazala svoju snagu i umijece i da pored osvjanja turnira, veliko zadovoljstvo je donijeo kvalitet igre koju je Arsenal pruzio. Na pitanje da li smatra da je ovaj tim bolji od onog koji je zavrsio na 4-tom mjestu poslijednje dvije sezone, Fabregas je rekao:

"Naravno, to smo i danas pokazali. Pojedini igraci Intera su bili iscrpljeni i govorili su nam 'Ne trcite toliko, igrate pravo dobro'. Ako takvo nesto dobijete od igraca Intera onda je to stvarno nesto. Imamo mlad tim ali se nicega ne bojimo. Prosla sezona je bila ispunjena povredama bitnih igraca i oni su nam nedostajali. To je razlog zbog kojeg klubovi imaju veliki broj igraca, da bi se sto manje osjetio nedostatak povrijedjenih."

"Poslije danas, nisam nimalo zabrinut nasim protivnicima i ligi. Svi su odigrali jako dobro i cak ako se i izuzme rezultat, sama igra je bila sjajna i svi smo bili sretni poslije utakmice. To je osjecaj koji zelimo da imamo poslije svakog meca. Samo se nadam da mozemo postizati jos vise golova. Danas je Alex (Hleb) postigao jedan, ali je najbitnije da mi iz sredine terena kreiramo sanse – napadaci su ti koji treba da brinu o realizaciji. Ako mi iz sredine dodamo pokoji gol, jos bolje"

Posted in Igrači