Walcott: ”Želim da igram i svima pokažem šta znam”

Walcott: ”Želim da igram i svima pokažem šta znam”
30. Avgusta 2010. Komentari isključeni za Walcott: ”Želim da igram i svima pokažem šta znam” Zadnje novosti Redakcija
Najistaknutiji igrač Arsenala u prve tri premierligaške utakmice, Theo Walcott izjavio je kako nema namjeru da prekine izvrsnu golgetersku formu.

Nakon što je u drugom kolu svojim prvim hat-trickom u dresu Arsenala bio najzaslužniji za pobijedu od 6-0 nad Blackpoolom, Walcott je proteklog vikenda ponovo bio strijelac u utakmici protiv Blackburna na Ewood Parku koja je završena rezultatom 1-2 za ekipu Arsenala i time potvrdio da je u izvrsnoj formi.

U intervjuu za Sky Sports Walcott se dodirnuo i proteklog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi i rekao kako mu je neodlazak na to Prvenstvo bio veliki udarac, s obzirom da je očekivao poziv od engleskog izbornika, ali to mu je takođe dobro došlo da se dobro odmori uoči početka nove sezone.

“Dosta sam razmišljao tokom ljeta – nisam nikoga krivio zbog toga što nisam bio u timu za Mundijal i nisam previše ulazio u to, želio sam samo da se dobro odmorim, jer odavno nisam imao neki duži odmor. To mi je bilo potrebno pred novu sezonu.”

Također je rekao kako očekuje da ove godine postigne mnogo više golova nego se to desilo proteklih sezona i izgleda da je na dobrom putu s obzirom da je u prve tri utakmice postigao gotovo isti broj golova koliko ih je postigao tokom cijele prošle sezone u svim takmičenjima.

“Sada, želim samo da igram i pokažem ljudima šta znam. Važno mi je da što češće igram i postižem više golova nego se do dešavalo proteklih sezona”, završio je Walcott.

Oznake