Ian Wright: “Arsenal je sada klub koji hrani apetite Manchester Cityja”

Ian Wright: “Arsenal je sada klub koji hrani apetite Manchester Cityja”
7. Jula 2011. Komentari isključeni za Ian Wright: “Arsenal je sada klub koji hrani apetite Manchester Cityja” Glas Topnika Redakcija

 

Ian Wright, velika legenda Arsenala i drugi najbolji strijelac kluba svih vremena, u svojoj je kolumni za poznati britanski list “The Sun” pričao o trenutnoj situaciji u Arsenalu i u engleskom Premiershipu. Donosimo vam dijelove te kolumne;

Danas me je jedan navijač Arsenala zaustavio na ulici i upitao me: Šta se to, dođavola, događa s našim klubom“!?

Zvuči glupo, zvuči brutalno, ali ljubitelji londonskog tima su ovog ljeta i više nego frustrirani. Odlazak Clichyja u Manchester City mi ne smeta toliko, ali u nekim drugim okolnostima. Talenat Kierana Gibbsa nije upitan, ali “oni” sada žele i Samira Nasrija i samo što ga nisu doveli. Od kada je to Arsenal postao klub koji hrani široke apetite Manchester Cityja!?

Sve što se događa oko Fabregasa je, također, jako žalosno, pošto je veoma blizu odlaska u Barcelonu. Kako će Arsene Wenger pronaći zamjenu Španjolcu, i kako će uopće privući i jednu svjetsku zvijezdu da zaigra za Arsenal!? Sve to dolazi do izražaja kada igrač kalibra Cesca Fabregasa osjeti da Arsenal nije klub za njegove apetite. Može da vidi da će čak i Manchester City biti konkurentniji za neki trofej naredne sezone. Za početak, kada smo kod Cityja, oni ne moraju da igraju kvalifikacije za LP-a kao što to mora Arsenal. Manchester United, naprimjer, radi odličan posao ovo ljeto. Doveli su neke sjajne igrače koji im upravo trebaju, tipa: Phil Jones, Ashley Young i David De Gea. Liverpool je već doveo talentovanog Jordana Hendersona a na pragu su dovođenja Stewarta Downinga i Charlieja Adama. Chelsea je dobio novog menadžera pa se i nova pojačanja očekuju jako brzo. Arsenal, u svemu tome, stoji po strani, i da stvar bude još gora, neki najbolji igrači su pred odlaskom iz kluba.

Ozbiljni timovi trebaju nogometaše svjetske klase koji u februaru i martu mogu “ubaciti” u level više i napraviti razliku. Šta radi Arsene Wenger!? Činilo se da je posao s Gervinhom već dogovoren, ali sada se baš i ne čini tako, a i ako posao bude sklopljen, ko nam garantuje titulu nakon šest dugih sušnih godina, odnosno, da li je Gervinho taj “level više”!? Volio bih da vidim kako Wenger radi posao kao što je Mourinho radio u Chelseu, i kao što će ga sada činiti Villas-Boas, i kao što ga decenijama radi Alex Ferguson. Fabregas je godinama bio odan klubu, ali sada vidi, jednostavno, da to nije to i želi da ide.

Wenger je još uvijek najbolji za ovaj posao, ali mora da vrati vjeru u ovaj tim i mislim da bi mu bilo potrebno nekoliko odličnih savjeta da ga “razdrmaju”. Realno, ne vidim Arsenal kao konkurenta za Premier ligu, naredne sezone, a to je jako razočaravajuće već u mjesecu julu.

Vrijeme je da, konačno, vidimo neka velika pojačanja!

 

Oznake