Lukasz Podolski dvostruki strijelac, Arsenal odnosi pobjedu u Njemačkoj

Lukasz Podolski dvostruki strijelac, Arsenal odnosi pobjedu u Njemačkoj
12. Avgusta 2012. Komentari isključeni za Lukasz Podolski dvostruki strijelac, Arsenal odnosi pobjedu u Njemačkoj Utakmice Fatima Efendira


Predsezonsku prijateljsku utakmicu na Rhein Energie stadionu danas su doigrali Köln i Arsenal, a Topnici su odnijeli ubjedljivu pobjedu i rezultatom 0-4 porazili Köln.

Ono što je od posebne važnosti za ovu utakmicu su dva gola novog pojačanja, Lukasza Podolskog, kojem se predviđa fantastična sezona.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0-3, strijelac prvog gola bio je Thomas Vermaelen već u 6. minuti susreta, a zatim je Podolski zatresao mrežu Nijemaca sa bijele tačke u 15. minuti.

Svog drugi gol Podolski je postigao u 44. minuti i time je sigurno impresionirao navijače Arsenala, koji mu već predviđaju odličnu sezonu u klubu.

Četvrti gol postigao je Gervinho u 63. minuti i time je stavljena tačka na današnji meč, iako je Gervinho propustio i odličnu priliku u samom finišu utakmice. Andrej Aršavin je prošao tri igrača i pokušao asistirati Gervinhu, koji priliku i nije baš najbolje iskoristio, te je utakmica završena rezultatom 0-4.