Transfer glasine: Džeko, Jovetić, Song

Transfer glasine: Džeko, Jovetić, Song
3. Aprila 2013. Komentari isključeni za Transfer glasine: Džeko, Jovetić, Song Glasine Mustafa Kahvedžić

stevan-jovetic

Prema pisanju caughtoffside.com Arsenal će ovog ljeta biti veoma aktivan na transfer polju. Jedna od želja Aresene Wengera je i naš reprezentativac Edin Džeko, a uz njega imena koja se sve češće pominju su Stevan Jovetić te Alex Song.

Prema najnovijim informacijama Arsenal je spreman da u svoje redove u nadolazećem prelaznom roku dovede napadača Manchester Citya Edina Džeku, čiji je odlazak sa Etihada na ljeto sve izgledniji. Nakon odlaska Robina van Persiea iz kluba, Wenger je zamjenu za Holanđanina potražio u Oliveru Giroudu i Lucasu Podolskom. Iako su obojica već do sada postigla znatan broj pogodaka, izgleda da francuski stručnjak ne želi u novu sezonu ući sa istim napadačkim tandemom, te bi vrlo lako na Emirates mogao dovesti najboljeg bosanskohercegovačkog strijelca svih vremena, Edina Džeku. Ipak, Wenger će imati težak posao prilikom realizacije ovog transfera jer je za Džeku zainteresovano još nekoliko velikih klubova, prvenstveno njemački Bayern Munchen i Borusia Dortmund, koji također žele svoje redove pojačati ovim sjajnim napadačem.

Pored Džeke, velika želja Wengera je i mladi crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić. Jovetić se u poslednje vrijeme dosta često povezivao sa Arsenalom, a počela se pominjati i odšteta od 25 miliona funti koliko bi Arsenal trebao platiti Fiorentini za transfer Jovetića na Emirates. Prema nekim informacijama Jovetić je već sve dogovorio sa Fiorentinom, a u prilog ovom transferu ide i činjenica da je Vincenzo Montella već u zimskom prelaznom roku potražio zamjenu za Jovetića, te je na Stadio Artemio Franchi došao napadač Fiorentine Giuseppe Rossi. Ukoliko dođe do dogovora između Arsenala i Fiorentine Jovetić bi postao Arsenalov najskuplji igrač svih vremena, a taj rekord drži Andrey Arshavin, za koga su čelnici Arsenala platili odštetu od 15 miliona funti.

Još jedno ime koje se pominje kao moguća Wengerova meta je Alex Song, koji bi se na ljeto mogao vratiti u Arsenal, odakle je i otišao početkom tekuće sezone. Podsjetimo, Song je bio jedan od boljih igrača Arsenala u sezoni 2011/2012, te je interes Barcelone za kamerunskog reprezentativca krunisan transferom u vrijednosti od 17 miliona funti. Nakon što je za Barcelonu starta svega deset od 29 prevenstvenih utakmica u La Ligi, fudbalski mediji su transfer Songa proglasili kao jednim od najlošijih u proteklom ljetnom prelaznom roku. Prema pisanjima engelskih medija transfer Songa bi ekipu Arsenala koštao 12,7 miliona funti, a kao glavni razlog njegovog povratka je problem Arsenala na poziciji zadnjeg veznog, na koju je Wenger, nakon odlaska Songa, postavio Artetu koji na novoj poziciji bilježi sve slabiju i slabiju igru.

Oznake