Twitter feed
Postani clan

12 godina poslije

wenger_new1.jpgU subotu ce biti tacno 12 godina otkako je Arsene Wenger postao trener Arsenala. 12 godinai tri titule poslije, Wenger ne zeli mnogo pricati o proslosti. Od Arsenala je napravio klub koji igra vjerovatno najljepsi fudbal u Evropi ali ga ne interesuje proslost, samo buducnost.

"Nisam previse sretan da pricam o svojoj godisnjici jer ono sto me interesuje u zivotu je ono sto je ispred a ne iza mene. Kada bi dosli u moju kucu ne bi nasli nikakvih slika ili trofeja iz proslosti. Ja cak i ne znam gdje su trofeji"

"Mene historija interesuje ali ne moja licna historija. To je vrlo cudno. Mene interesuje samo ono sto je naprijed, naprijed, naprijed."

"Mislim da je to i zbog samog posla koji obavljam. Nije bitno sta si uradio u proslosti, ono sto je bitno je sta ces uraditi sutra. Uvijek iscekujes buducnost i slijedecu utakmicu, pa slijedecu utakmicu i tako u krug"

Wenger je takodjer rekao da nikada nije imao pravu namjeru da napusti klub iako je imao nekoliko prilika – "Bila mi je ponudjena sansa da napustim klub ali nikada to nisam htio. Sto duze ostajem, teze je napustiti klub. On sto znam je da moras raditi za klub kao da ces ostati tu cijeli zivot ali biti spreman napustiti sutra"

Posted in Zadnje novosti