EPL: Stoke City – Arsenal 2-1

EPL: Stoke City – Arsenal 2-1
3. Novembra 2008. Komentari isključeni za EPL: Stoke City – Arsenal 2-1 Arhiva utakmica Redakcija
gol_stoke.jpgArsenal je dozivio i treci poraz sezone i ponovo od tima kojeg bi trebali lagano dobiti. Ovaj put, sva tri boda su osvojili igraci Stoke Citya koji su tvrdom igrom i odlicnim prekidima zasluzeno slavili protiv anemicnih Topnika.

Iako su mnogi upozoravali na sjajno izvodjenje auta od strane Rorya Delapa, Arsenal se i pored trvdnji Arsene Wengera da jesu, nije spremio za to – oba pogotka domaci su postigli nakon auta. I mogli su jos koji, toliko je konfuzije bilo u odbrani Arsenala prilikom svakog prekida.

S druge strane, Arsenalov napad je bio anemican i odsjecen. Bendtner i Adebayor su bili odlicno cuvani dok je sredina terena bila dosta troma i bezidejna. Wenger je jos jednom eksperimentisao i stavio Denilsona, Diabya, Songa i Fabregasa u isti tim. To nije stimalo protiv Sunderlanda, a nije ni jucer.

Tacku na katastrofalan nastup je stavio Robin Van Persie koji je potpuno bespotrebno oborio protivnickog golmana i zasluzeno dobio crveni karton. Ta glupost ce ga kostati ne-nastupa protiv Manchester Uniteda slijedeci vikend. Jedina svijetla tacka je prvi oficijelni gol u dresu Arsenala za Gaela Clichya.