Wenger hvali odlucnost

Wenger hvali odlucnost
11. Januara 2009. Komentari isključeni za Wenger hvali odlucnost Zadnje novosti Redakcija
wenger_press.jpgArsene Wenger je pohvalio odlucnost i upornost svojih igraca u utakmici protiv Boltona, gdje je Arsenal stigao do 3 boda tek u 83. minuti. Bolton se branio kao malo koja ekipa na Emiratima ali na kraju su Topnici nasli jedan gol koji je bio dovoljan za tri boda. Wenger smatra da je timski duh jos vise povecan ovim nastupom.

"Utakmica je bila veoma teska – Bolton je igrao sa dvije defanzivne linije jer je njihova sredina igrala odmah ispred odbrane. Imali smo problema da napravimo nesto jer nam pasovi nisu bili bas najbolji i nismo bili dovoljno napadacki orijentisani"

"Mi smo dali sve od sebe da pobjedimo dok su oni ucinili isto ali da ne izgube. Mislim da je kvalitet na kraju prevagnuo iako je bilo jako tesko. Morali smo konstantno ici naprijed svim silama, posebno u zadnjih 20 minuta. Ali to je znacilo da smo morali paziti da imamo pravilan balans u odbrani sto nije bas tako lako."

"Fokusirani smo, odlucni i jaki! Moramo sada pronaci i kontinuitet ali za sada razmisljamo samo o svakoj  narednoj utakmici i vidjet cemo sta ce se desiti." – rekao je Wenger.