Gilberto Silva savjetuje Mela (plus Video)

Gilberto Silva savjetuje Mela (plus Video)
29. Juna 2009. Komentari isključeni za Gilberto Silva savjetuje Mela (plus Video) Zadnje novosti Redakcija

Bivši igrač i kapiten Arsenala, Gilberto Silva, je priznao da je dao savjet svom sunarodnjaku, Felipe Melu da ako dobije priliku pređu u Arsenal bez razmišljanja. Gilberto i Melo su činili dio brazilske sredine terena na tek završenom Kupu Konfederacija a obzirom da su se u isto vrijeme pojavile i špekulacije o interesovanju Arsenala za Mela, Gilberto je rekao da su njih dvojica prokomentarisali priču.

“Čuli smo neke priče i glasine i on me je pitao o klubu. Ja sam mu rekao da se radi o fantastičnom klubu i da ako dobije šansu, ide bez razmišljanja” – rekao je GIlberto i dodao:

“On je upravo tip igrača kojeg Arsenal treba – snažan i kvalitetan. Ako ga uspiju dovesti, to će biti sjajno jer je on upravo ono što trebaju. Bio bi sjajno pojačanje. Ja sam mu rekao da se radi o fenomenalnom klubu i da će sljedeće sezone biti još bolji” – rekao je bivši Topnik.

Iako je Melov agent nedavno rekao da je on sretan u Fiorentini, špekulacije još uvijek postoje a više bi mogli znati u narednih par sedmica jer je Kup Konfederacija završen što je po mnogima ono što je Arsene Wenger i čekao.

Za kraj vam dajemo i jednu kompilaciju najboljih poteza Brazilca u dresu Fiorentine!

 



 

Oznake