Novi ugovor za Songa

Novi ugovor za Songa
25. Novembra 2009. Komentari isključeni za Novi ugovor za Songa Igrači Redakcija

Sinoć je Arsene Wenger nakon utakmice potvrdio da je postignut dogovor i produžen ugovor sa Alexom Songom.

Song (22) je stigao u Arsenal u Julu 2006 iz redova francuskog prvoligaša Bastie, sada je regularni član prve postave i čini bedem na sredini terena.
Svoj veliki napredak i talenat potvrdio je u prošlosezonskim nastupima, kada je u svim takmičenjima ukupno odigrao 48 utakmica.

Alex (puno ime Alexandre Song Billong), koji je u nekoliko navrata u klubu igrao i centralnog beka sinoć je upisao i svoj 96 nastup u redovima londonskog kluba. Song je također i regularni član selekcije Kameruna za koju je nastupio 15 puta, te im pomogao da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo 2010.

On će sa reprezentacijom Kameruna u Januaru nastupati na Afričkom kupu nacija, što će biti veliki nedostatak po Topnike.

Song je na istom takmičenju prije dvije godine uvršten u idealnu postavu prvenstva, a iste godine bio je jedini igrač Arsenala na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Alex Song se tako pridružio svojim sagračima Eduardu i Sanchez Wattu, koji su također nedovno produžili svoje ugovore.

S obzirom da su mu tek 22 godine od Songa se očekuje još puno prostora za napredak, koji ovaj kamerunac sigurno može postići sa trudom i zalaganjem koji mu ne nedostaju.

 

Oznake