Twitter feed
Postani clan

EPL: Portsmouth – Arsenal 1-4

napad
Za nekog ko se bori za ostanak u ligi nije se očekivalo lako gostovanje, a Portsmouth je pod vodjstvom Avrama Granta uzeo skalp i Liverpoolu. Sve je ukazivalo na tešku borbu za 3 boda.

Izašli smo na teren bez lakše povrijedjenog Fabregasa koji je naš najbolji kreator igre, još jedna od mnogo povrijeda koje nas pogadjaju. Prvih 10 minuta je proteklo u jednakosti medju timovima, čak je počela da dolazi u izražaj i nadmoć Portsmoutha. Ali, u 28. minutu, dolazi do slobodnog udarca sa nekih 20ak metara. Udarac je izveo Eduardo a lopta se posle odbitka od Kaboula odbija u mrežu Asmira Begovića, 0:1.

I pored vodjstva nastavili smo sa potpunom dominacijom, vezali smo odlično igru i očekivalo se da će uskoro pasti 2. gol. i tako je i bilo. Eduardo je dobio loptu u šesnaestercu, zadržavao je dok mu se nije Ramsey otvorio, dodao mu je, i Ramsey odmah je poslao dalje do Nasri koji je odličnim šutem u 42. minutu ponovo savladao golmana Portsmoutha, 0:2. Sada se očekivalo da će Portsmouth krenuti u sve ili ništa ali ponovo oni ostaju po strani.

U drugom poluvremenu ista priča, napadali smo i imali kontrolu. U 69. minuti Ramsey odlično presjeca loptu, obilazi jednog igrača odbrani, dribla pored drugog i odličnim jakim šutem lijevicom pogadja mrežu za 0:3. Kakva utakmica! Portsmouth napokon dolazi do pogotka u 74. minuti i daje im lažnu nadu da ipak postoji 0.1% šanse za povratak u utakmicu, ali to je bila lažna nada.

Za šećer na tortu Nasri posle odbitka šalje odličnu loptu tačno na Songa koji zakucava poslednji ekser u kovčegu Portsmoutha. U igru je takodje ušao i premijerligaški debitant Craig Eastmond kao i povratnik Tomaš Rosicky koji je zamalo postigao gol.

Vrijedna 3 boda pred zaostalu utakmicu sa Boltonom koja će nam omogućiti da pridjemo na 1 bod od Chelsea. Prolazi 2009 godina a i sa njom dolaze nove obaveze, nova očekivanja, potreban nam je trofej a sada smo na odličnom putu do osvajanja istog, ako nastavimo sa odličnom igrom neće nam niko stati na put.

Tagged with:
Posted in Utakmice