Twitter feed
Postani clan

Emirates Kup: Arsenal – PSG 2-1

Arsenal je zapoceo utakmicu s ovim sastavom: Almunia – Sagna, Clichy, Toure, Senderos – Flamini, Fabregas, Diaby, Denilson – Van Persie, Bendtner. U drugom dijelu, u igru su jos usli Gallas, Hoyte, Traore, Randall, Eboue i Hleb. Bez Gilberta i Gallasa, ovo je bila prilika za Kolo Tourea da nosi kapitensku traku. Ovim je Wenger potvrdio svoju tvrdnju da sva tri ova igraca su kandidati za kapitena.

slavlje.jpgNakon pocetne blage inicijative Arsenala, PSG je poprilicno dominirao u prvom dijelu tako da je pogodak Flaminia u poslijednjim minutama polvremena dosao kao malo iznenadjenje. Clichy je uputio dugu loptu u sesneasterac, Bendtner je sjajno spustio za Flaminia koji je u pau salje pored golmana.

U drugom dijelu bolja igra Arsenala i kao plod je dosao gol Nicklasa Bendtnera u 70. minuti. Korner je izveo Denilson, Bendtner bio najvisi u skoku ali se lopta odbila od jednog igraca PSG-a i dosla ponovno do Danca koji je mirno salje u mrezu. Bio je to njegov prvi gol na Emiratima i poruka da je spreman za novu sezonu.  U 80 minuti, Luyindula je postigao gol na drugoj strani za 2-1 da bi sansu da osigura pobjedu propustio Bendtner u 83.minuti iz jedanaesterca. Predhodno je Hleb bio oboren ali je Bendtnerov sut bio preslab i zavrsio u rukama PSG-vog golamana. Doi kraja polusansa za PSG ali je ostalo 2-1.

Arsenal sada ima 5 bodova – tri za pobjedu i po bod za svaki gol. Isto toliko ima i Valencia tako da ce biti interesantno vidjeti ko ce osvojiti prvi Emirates Kup. Danas, Valencia igra protiv PSG a poslije te utakmice Arsenal igra sa talijanskim prvakom Interom.

Posted in Arhiva utakmica