Rezerve Arsenala razbile Bolton sa 0:5

Rezerve Arsenala razbile Bolton sa 0:5
26. Augusta 2010. Komentari isključeni za Rezerve Arsenala razbile Bolton sa 0:5 Utakmice Redakcija
Rezerve Arsenala su sjajno otvorile novu sezonu savladavši Bolton na gostovanju sa visokih 0:5. Dvostruki strijelci za Topnike su bili Jay Emmanuel-Thomas i Chuks Aneke, a jedan gol je postigao Nacer Barazite.

S obzirom kakve mladiće Arsenal ima, ne čudi mnogo ovaj rezultat, ali kada se pogleda sastav Boltona to je ogroman rezultat. U ekipi domaćina nastupili su 30-godišnji Danny Shitu koji je nastupao za Nigeriju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, 29-godišnji Riga Mustapha, te Tamir Cohen i Joey O'Brien koji imaju 26, odnosno 24 godine.

Bolton je dobro krenuo na startu utakmice i prvi zaprijetio preko Tamira Cohena, no na mjestu je bio štperski par Miquel – Nordtveit. Arsenal je prvu priliku na utakmici imao preko Anekea.

Krajem prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti Emmanuel-Thomas je sjajnim udarcem sa ruba šesnaesterca savladao Laintona. Rezultat 0:1 je ostao nepromijenjen do kraja prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je počelo sa problemima za Banfielda. Naime, povredu je zadobio Gavin Hoyte, a u igru umjesto njega je ušao Nico Yennaris.

U 63. minuti na 0:2 je povisio Nacer Barazite, a sedam minuta kasnije Aneke postiže svoj prvi gol na utakmici.

U zadnjih deset minuta utakmice pala su dva gola. U 81. minuti je po drugi put pogodio Aneke, a u 90. minuti i Emmanuel-Thomas također postiže svoj drugi gol na utakmici i postavlja konačnih 0:5.

Arsenal: Vito Mannone, Havard Nordtveit, Thomas Cruise, Gavin Hoyte (od 47. minute Nico Yennaris), Ignasi Miquel, Craig Eastmond, Mark Randall, Chuks Aneke (od 82. minute Cedric Evina), Nacer Barazite, Benik Afobe (od 82. minute Roarie Deacon), Jay Emmanuel-Thomas.

Oznake