Rezerve savladale Crvene đavole

Rezerve savladale Crvene đavole
20. Augusta 2010. Komentari isključeni za Rezerve savladale Crvene đavole Utakmice Redakcija
Rezerve Arsenala su pobijedile ljutog rivala Manchester Uniteda sa 2:1. Golove za Topnike su postigli Wellington Silva i Jay Aston Emmanuel-Thomas, dok je poraz gostujuće ekipe ublažio Kiko Macheda.

Liam Brady nije imao većih problema sa sastavom, a bio je oslabljen samo za Emmanuela Frimponga zbog povrede i Jaya Simpsona, koji je nedavno pojačao redove Hull Cityja.

Arsenal je od samog početka krenuo ofanzivno na gol Crvenih đavola, a to je urodilo plodom u 19. minuti kada je nakon prekršaja Wootona u šesnaestercu, penal izveo JET i doveo domaću ekipu u vodstvo od 1:0. Topnici su do kraja poluvremena imali dosta prilika da povećaju prednost, no rezultat je ostao 1:0.

Na početku drugog poluvremena Arsenal povećeva prednost, tačnije u 51. minuti, a gol je bio djelo Wellingtona iz solo akcije. Macheda je 20 minuta prije kraja utakmice snažnim udarcem smanjio prednost domaće ekipe na 2:1. Kao i u toku cijelog meča, redale se se prilike Arsenala. Najbolje prilike su imali JET i Afobe, no do kraja susreta nije došlo do promjene rezultata, ostalo je 2:1

Shea
Nordtveit – Hoyte – Miquel – Cruise
Aneke – Eastmond – Lansbury
Silva – Afobe – Emmanuel-Thomas

Izmjene: Martínez, Boateng, Yennaris, Evina, Deacon.
Oznake