Wenger: Recite zbogom velikoj četvorki

Wenger: Recite zbogom velikoj četvorki
15. Februara 2016. Komentari isključeni za Wenger: Recite zbogom velikoj četvorki Zadnje novosti Mario Brnadić

Arsene Wenger smatra da će biti još više priča poput Leicestera, jer će novac oprati staru gardu. BT i Sky će dati oko 5.1 milijardu funti naredne sezone Premier ligaškim klubovima i izjednačiti sve.

244C431800000578-2891136-Mesut_Ozil_has_been_out_since_October_but_should_return_in_the_N-a-1_1419942044471

Sada je svakom klubu u ligi zagarantovano skoro 100 miliona funti . Neće biti više favorita poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Chelsea i Arsenala, koji kupe sve igrače, smatra Wenger.

“Prije svega, ja sam uvijek branio ideju da nije samo novac važan u fudbalu. Ja sam čak i kritikovao neke zbog toga.”

“Tako da danas neću reći ništa o tome kako nije normalno da je Leicester tu gdje jeste. I mislim da, sa novim prihodima engleskih klubova, primjeri kao Leicester će se događati sve više i više.”

“Sigurno. Jer će engleski klubovi dobiti 100 miliona funti od televizije iduće godine. Oni mogu kupiti koga hoće bilo gdje u svijetu.”

“Mislim da će liga biti veći nivo za sve. Tradicionalna velika četvorka će se promijeniti, to je sigurno.”

Wenger je bio pun hvale za način na koji je Claudio Ranieri nastavio Leicesterov napredak i začepio usta nekim nogometnim učenjacima i kritičarima sa BBC-a i Fox-a, koji su kritikovali njegovo imenovanje.

“On zaslužuje ogromnu zaslugu, jer je dao samopouzdanje i uvjerio ih da mogu igrati na visokom nivou, i to se desilo. Dakle, on zaslužuje ogromne zasluge za to.”

“On je bio ismijavan kada je došao u klub, ali fudbal vas čini skromnim. To je sve do učinka i performanse tima što je bilo tekško predvidjeti. Već prošle godine su imali kvalitetu, pobijedivši posljednjih devet utakmica.”

Oznake