Twitter feed
Postani clan

Lehmann nema zagarantovano mjesto

lehmannjens.jpgJens Lehmann je dobio rijeci 'upozorenja' od strane Arsene Wengera da nece pod svaku cijenu stati na gol kada se oporavi od povrede.  Lehmann je podsjetimo kostao Arsenal dva boda protiv Blackburna kada je lose intervenisao i omogucio domacima da izjednace, i takodjer u prvom kolu je "poklonio" gol Fulhamu nakon lose procjene. Nakon toga se povrijedio i na gol je stao Manuel Almunia, koji je odlicno odradio posao protiv Manchester Citya u subotu.

Wenger je rekao kako ima veliko postovanje za njemackog golmana ali da bi bilo pogresno prema ostalima da kaze da ovaj ima osigurano mjesto u prvih 11.

"Da li i dalje nakon pvratka Jens biti broj jedan, zavisi od utakmice do utakmice. Ja imam veliko postovanje za njega. Doveo sam ga ovdje prije cetiri godine i od tada je bio prvi izbor. Ali traziti od mene da kazem da ce on i dalje biti prvi golman nakon povratka je pogresno jer bi tada ispalo da bez obzira koliko dobro Almunia branio, uvijek ce biti zamjena Jensu. To je pogresno jer se time igracu daje na znanje da njegov trud i zalaganje nisu bitni." rekao je Wenger.

Posted in Igrači