Mirror Football: “Wenger mora osvojiti trofej ukoliko želi i dalje biti menadžer Arsenala”

Mirror Football: “Wenger mora osvojiti trofej ukoliko želi i dalje biti menadžer Arsenala”
10. Jula 2011. Komentari isključeni za Mirror Football: “Wenger mora osvojiti trofej ukoliko želi i dalje biti menadžer Arsenala” Zadnje novosti Redakcija

 

Prema pisanju britanskog sportskog lista, “Mirror Footballa”, Arsene Wenger, menadžer ekipe Arsenala, nalazi se pred najtežom sezonom u svojoj karijeri.

Nekoliko neuspješnih sezona u nizu dovelo je njegov posao u pitanje. “Oluja”, kako navode britanski novinari, mogla bi početi i završiti na Emiratesu. Istina je takva da se i najuspješniji menadžer u historiji sjevernolondonskog tima nalazi pred otkazom. Pritisak na Wengera nikada nije bio žešći, što od uprave kluba, što od fanova. Arsenal polahko zaboravlja očajan završetak prošle sezone, kada se desilo to da umjesto druge pozicije (nakon što su izgubili šansu za trofej) klub padne na čak četvrto mjesto, te sada “Topdžije” moraju igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Wenger priprema tim za novu sezonu, a 61-godišnjem Francuzu ovo će biti 16. sezona kako je na klupi Arsenala.

Još jedna loša stvar za Wengera i njegov posao je skriveno neslaganje s upravom i vlasnicima kluba, koji smatraju da je konačno došlo vrijeme da Emirates dobije jedan trofej. Ta tvrdnja se posebno ogleda u tome da je prošlog mjeseca Ivan Gazidis najavio pojačanja u klubu, ali još uvijek klub nije doveo nikoga. Naprotiv, klub je napustio Gael Clichy za skromnih 7 miliona funti, što je, svakako, jako loš posao, imajući u vidu da se od bogatih “Građana” (ako ćemo već i prodavati Gaela) moglo “uzeti” mnogo više.

Wenger je dao obećanje svima da će dovesti nekoliko kvalitetnih pojačanja. Međutim, činjenica je ta da pojačanja, još uvijek, nema. Mediji u Britaniji su mišljenja da većina nogometaša odbija ponude “Topnika” i ne žele da svoju karijeru nastave u Arsenalu. Očaj je prisutan. Wenger treba trofej, i to brzo!

Oznake