Wenger: “Arsenal je klub moga života”

Wenger: “Arsenal je klub moga života”
19. Novembra 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Arsenal je klub moga života” Zadnje novosti Redakcija

 

Nakon što su se pojavili natpisi kako bi Arsene Wenger, dugogodišnji menadžer Arsenala, trebao na ljeto da napusti klupu londonskog tima, Wenger je, na današnjoj konferenciji za novinare, demantovao takve navode i izjavio kako mu je želja da i dalje bude šef “Topnika”.

Wenger je, nakon meča s Norwich Cityjem, prokomentarisao navode francuske štampe da na ljeto odlazi iz Arsenala;

“Jedini razlog zbog kojeg bih razmislio o eventualnom odlasku je neuspjeh, odnosno kada ne bih ostvario klupska očekivanja. Ako volite klub, a ne ostvarujete dobre rezultate za isti, onda morate razmisliti o odlasku. Uvijek ću biti odan Arsenalu i poštovati svoj ugovor. Ostajem dokle god mislim da sam potreban timu. Ovo je klub moga života”, rekao je Francuz koji je na klupi Arsenala još od 1996. godine i kojem važeći ugovor ističe 2014. godine.

Wenger je nakon toga govorio i o konačnoj poziciji njegove momčadi na kraju sezone;

“Ne gleda se konačan uspjeh prema završnoj poziciji na tablici. Mi želimo izvući maksimum iz ovog tima, a ako to uspijemo onda je to uspjeh. Očekujem da igramo fudbal zbog kojeg će klub biti ponosan na nas i zbog kojeg će publika dolaziti na stadione da nas gleda i podržava”, završio je Wenger.

 

Oznake