LS: Steaua – Arsenal 0-1

LS: Steaua – Arsenal 0-1
3. Oktobra 2007. Komentari isključeni za LS: Steaua – Arsenal 0-1 Arhiva utakmica Redakcija

I pored svih problema sa eventualnim povredama, Wenger je u Bukurestu izveo dobar sastav. Alex Hleb je dobio mjesto u pocetnoj postavi, kao i Emmanuel Adebayor. U sredini je igrao poznati dvojac Flamini i Fabregas dok je na desnom krilu poceo Emmanuel Eboue. Odbrana ista kao i u zadnjih par meceva – Sagna, Toure, Senderos i Clichy dok je Adebayoru u napadu drustvo pravio Robin Van Persie.

Rumuni su krenuli dobro u utakmicu i stvorili pritisak na odbranu Arsenala. To je rezultovalo ponistenim pogotkom u 7-moj minuti zbog ofsajda. Odmah nakon toga veliku sansu je imao Fabregas ali je sa 7-8 metara prebacio gotovo prazan gol. Nakon toga Arsenal je preuzeo inicijativu i kontrolisao tempo. Golman Steaue je umalo unijeo loptu u sostvenu mrezu kada je centarsut Clichya promjenio pravac i prevario rumuna.

Drugi dio je Arsenal ponovo poceo dominacijom ali su domacini imali veliku sansu kada je Alminua bio savladan nakon lob udarca ali je Toure bio tu da sprijeci najgore. Par poluprilika za Arsenal se izredalo i moramo reci da je jos jednom najagilniji izgledao Adebayor koji je puno pretrcao.

Odlucujuci momenat se desio u 76. minuti. Adebayor je prosao po lijevoj strani, pokusao povratnom loptom uposliti Fabregasa koji je propusta za Van Persia koji snaznim udarcem salje loptu pod precku. Upravo ono sto je trebalo Tonicima. Nakon gola, krenula je poznata pas igra Arsenala i domacini gotovo da nisu bili u stanju da dodju do lopte. Imali su jednu fantasticnu priliku kada je izbjegnut ofsajd ali je u jedan-na-jedan situaciji sa Almuniom, igrac Steaue sutirao preko gola.

Do kraja, utakmica je mirno privedena kraju od strane Arsenala. Dvije utakmice u Ligi Sampiona, dvije pobjede. Odlican start.