Twitter feed
Postani clan

Službeno: Henry (ponovo) u Arsenalu

 

Francuski fudbaler i najbolji strijelac Arsenala svih vremena, Thierry Henry, i službeno je posuđen Arsenalu na dva mjeseca. Naime, njegov sadašnji klub, NY Red Bulls, pristao je da posudi svog napadača Arsenalu, u klub u kojem je Henry ispisao najljepše stranice svoje zlatne karijere.

Najbolji strijelac “Topnika” svih vremena (226 golova) odigrao je za Arsenal 370 utakmica u svim takmičenjima. Moguće je da Thierry već zaigra u ponedjeljak kada momčad Arsena Wengera igra treću rundu FA kupa protiv Leeds Uniteda.

“Veoma sam sretan, bila je to naša obostrana želja. Imat ćemo ga na raspolaganju u januaru i februaru, nakon čega se vraća u SAD”, istakao je Wenger.

Inače, Thierry Henry je stigao u Arsenal 1999. godine iz torinskog Juventusa. U osam sezona, koliko je igrao za Arsenal, osvojio je dva naslova prvaka Engleske, dva FA kupa, te čak četiri puta titulu najboljeg golgetera Premiershipa. Henry je treći najbolji strijelac Premier lige svih vremena. Igrao je još za Monaco i za Barcelonu, a također je i najbolji strijelac francuske reprezentacije svih vremena.

WELCOME BACK TITI!!!

 

 

Tagged with:
Posted in Transferi