Twitter feed
Postani clan

Henry: “Želio sam reći ‘Hvala!’ navijačima”

 

Legenda Arsenala Thierry Henry, je priznao da je poslije postignutog gola protiv Sunderlanda s namjerom ostao nešto duže sa navijačima.

Tokom dvomjesečne pozajmice u Arsenalu Henry je postigao tri pogotka i time dostigao cifru od ukupno 229 postignutih pogodaka za Arsenal u svim takmičenjima. Iako su sva tri gola bila u kasnom periodu utakmice, prvi protiv Leedsa u Carling Cupu te ovaj posljednji protiv Sunderlanda su bili odlučujući za utakmicu, te je Henry ovim golovima donio pobjedu svom timu u oba slučaja (Arsenal 1-0 Leeds; Sunderland 1-2 Arsenal).

Nakon pogotka Sunderlandu, Henry je otišao prema navijačima Arsenala da bi proslavio pogodak, a kasnije je rekao da je to bio poseban trenutak za njega jer je znao da je to posljednji pogodak u Engleskoj koji je postigao za svoj voljeni klub, te da je uživao u tom trenutku.

“Ostao sam malo duže sa navijačima Arsenala jer sam znao da je ovo moj posljednji pogodak u Premier Ligi, tako da sam im želio reći ‘Hvala, to je to.”, rekao je Henry.

Henry ima još jednu utakmicu sa Arsenalom prije povratka u New York Red Bullse. Utakmica sa Milanom u Ligi Prvaka je vjerovatno njegova posljednja za Arsenal, a nakon pobjede nad Sunderlandom koja je Topnike progurala na četvrto mjesto na tabeli, tim se osjeća izvrsno.

“Izgledalo je kao da će to biti jedno od onih popodneva kada ne možemo pronaći način da postignemo pogodak. Međutim, na svu sreću Aaron Ramsey nas je stavio na pravi put, a ja sam samo dovršio posao. Također, asistencija Andreya Arshavina prilikom mog pogotka je bila izvrsna. Treba mu zahvaliti na tome. Ja sam samo trebao dovršiti posao. Uvijek se može desiti da promašite, ali ja sam samo momak koji je postavio loptu u mrežu.”

“Osjećao sam se kao dječak koji je upravo došao i postigao svoj prvi pogodak za klub koji voli. Svaki put kada se vratim u Arsenal osjećam nešto posebno.”

“Još jednom moram reći da sam se samo našao na pravom mjestu nakon odličnog dodavanja. Jednostavno se desilo to da sam baš ja bio taj koji je postigao gol u zadnjim minutama. Ipak, najvažnija stvar je da smo došli do nova tri boda, bez obzira da li ja bio u timu ili ne.”, završio je Henry.

Tagged with: , , ,
Posted in Zadnje novosti