Petorica prvotimaca potpisalo nove ugovore

Petorica prvotimaca potpisalo nove ugovore
19. Decembra 2012. Komentari isključeni za Petorica prvotimaca potpisalo nove ugovore Igrači Mustafa Kahvedžić

Danas je na stranici Arsenal.com osvanula jedna lijepa vijest za sve ljubitelje londonskog kluba. Naime, produžetak ugovora sa Arsenalom je potpisalo pet prvotimaca: Kieran Gibbs (23), Carl Jenkinson (20), Alex Oxlade-Chamberlain (19), Aaron Ramsey (21) i Jack Wilshere (20).

Sva petorica su reprezentativci Britanskih selekcija. Ramsey je član i kapiten selekcije Velsa, a ostala četvorica predstvaljaju reprezentaciju Engleske.

“Oduševljeni smo što su petorica naših stalnih prvotimaca potpisale nove dugoročne ugovore.”, rekao je Wenger zadovoljno, “Plan je izgraditi tim oko snažnog temelja kojeg čine naši mladi igrači kako bi i dalje razvijali svoj talenat u klubu. Jack je svakako najpoznatiji, vođa ove grupe, ali i ostala četiri igrača su izvanredni fudbaleri, i veoma smo sretni što smo uspjeli zaključiti njihove nove ugovore u isto vrijeme.”

“Gibbs, Jenkinson, Chamberlain, Ramsey i Wilshere predsavljaju srce ove ekipe i ovim ugovorima osigurali smo njihov ostanak na duže vrijeme. Čvrsto vjerujem u stabilnost tima i mislim da ukoliko u jezgru ekipe imate više Britanskih nogometaša, lakše je održati ih sve zajedno, a to je upravo ono što želimo postići u budućnosti.”

Oznake