Arsenal u finalu Carling Cupa!!!

Arsenal u finalu Carling Cupa!!!
1. Februara 2007. Komentari isključeni za Arsenal u finalu Carling Cupa!!! Arhiva utakmica Redakcija

da na teren izvede skoro pa drugi tim: Almunia – Hoyte, Toure, Senderos, Traore – Denilson, Diaby, Gilberto, Walcott – Adebayor, Aliadiere. No i to je bilo dovoljno da se savladaju Spursi.

Nakon nervoznog pocetka, Arsenal je preuzeo inicijativu i dominiro utakmicom ali osim odlicne prilike za Tourea koji je natrcao na odbjenu loptu nakon suta Denilsona, nije bilo pravih prilika. S druge strane Tottenham je imao dvije solidne prilike ali je prvo Keaneov jedan na jedan sa golmanom Almunia odbranio, a onda je udarac Malbronquea otisao pored gola.

U drugom dijelu Arsenal je bio konkretniji i imao posjed lopte od nevjerovatnih 69%! Iz takve dominacije morao je stici gol. I stigao je, u 77. minutikada je Rosicku sjajno proigrao Adebayora a ovaj sa lijeve strane loptu lagano probacio pored Robinsona za erupciju odusevljenja na Emiratima.

Ipak Tottenham je izjednacio u 85. minuti preko zamjene Mida koji je iskoristio dobar ubacaj Jenasa sa lijeve strane i glavom postigao gol. Pravila u Carling Cupu su malo drugacija od normalnih – gol u gostima se racuna samo ako je nerjeseno nakon produzetaka – tako da je nakon sto je utakmica zavrsena 1-1 (3-3 ukupno) igrali su se produzetci.

I u produzetcima Arsenal je dominirao i kruna je dosla prvo u poslijednjoj minuti prvog dijela produzetaka kada je ubacaj Denilsona Tottenhamov igrac Rocha poklonio Aliadieru koji snaznim sutem donosi Arsenalu novo vodstvo.

Slag na tortu je stavljen u 113. minuti nakon brze kontre Arsenala, Rosickyjev udarac je pogodio stativu pa onda Chimbondu i lopta je zavrsila u mrezi. Do kraja Arsenal se poigravao sa Spursima nizom dodavanja koja su izazivala 'OLE' ovacije sa tribina. Dakle prosla je i 17-ta utakmica bez poraza od ljutih rivala – ne znam da li je to vise pravi rivalitet!

U finalu 25 Februara u Cardiffu, Arsenal ce igrati protiv Chelsea – ostaje da se vidi da li Arsene Wenger ponovno dati sansu mladoj ekipi ili ce ovaj put ukljuciti i prvotimce da bi osvojio jedan trofej koji mu nedostaje!