Izvještaj i galerija sa velikog okupljanja u Sarajevu

Izvještaj i galerija sa velikog okupljanja u Sarajevu
18. Maja 2014. Komentari isključeni za Izvještaj i galerija sa velikog okupljanja u Sarajevu Arsenal-BiH,Zadnje novosti Redakcija

facup_sa (43)

 

Udruženje navijača Arsenala Bosna i Hercegovina organizovalo je  veliko okupljanje navijača u Sarajevu za utakmicu finala FA kupa između Arsenala i Hull Cityja, te je na najbolji mogući način proslavljeno osvajanje trofeja nakon devet godina.
Na okupljanju je bilo preko 50 ljudi ,a broj je bi sigurno bio mnogo veći, ali zbog prirodne nepogode koja je pogodila našu zemlju fanovi Arsenala i naši članovi iz drugih gradova u BiH nisu mogli doći u glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi zajedno pogledali utakmicu i proslavili trofej.

Zanimljivo je da se na okupljanju pojavio i jedan navijač iz Finske koji nam se prije nekoliko dana javio mailom kako bi ga uputili na što bolje mjesto u Sarajevu na kojem može pratiti finale FA Kupa, naravno pozvali smo ga na naš event i veoma nam je drago što je došao.

Od poznatijih ličnosti na okupljanju pojavio se Kemal Čebo, mladi bosanskohercegovački glumac i član benda “Futavci”.

Bh. Topnici ovu priliku su iskoristili da pokažu humanost, te su prikupljena određena novčana sredstva, kao i ostale potrepštine koje će biti uručene najugroženijim stanovnicima naše zemlje.

Poslije velike drame na Wembleyu i osvajanja trofeja FA kupa nakon devet godina uslijedilo je veliko slavlje u Freaky's Pubu. Prije utakmice Arsenal je poslao Udruženju mnogobrojne rekvizite koje smo prije par dana dobili od Arsenala.

Vrijedi istaći da je Arsenal Bosnia zvanično priznat od strane Arsenala 2008. godine, te da je prvo udruženje u Bosni i Hercegovini koje je priznato zvanično od starne nekog inostranog kluba.

Kako ne bi propustili naše buduće aktivnosti i okupljanja savjetujemo vam da nas pratite na našem forumu, facebook stranici . twitter profilu i na našem portalu.

 

U nastavku pogledajte galeriju slika i video snimke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oznake