Gostovanje na N1 televiziji

Gostovanje na N1 televiziji
4. Februara 2017. Komentari isključeni za Gostovanje na N1 televiziji Arsenal-BiH,Zadnje novosti Redakcija

 

Engleski prvoligaš Arsenal u Bosni i Hercegovini ima veliki broj fanova. To pokazuje i činjenica da u našoj zemlji djeluje i Udruženje navijača Arsenal – BiH. Danas se u Sarajevu održava godišnje okupljanje ovih članova, a dvojica od njih Eldar Čaušević i Ado Turković bili su gosti u Novom danu.

   

N1

Arsenal BiH ili Arsenal Bosna i Hercegovina web stranica postoji od januara 2007. Tačnije sam projekat je počeo nakoliko mjeseci ranije, ali je stranica zvanično počela sa radom u januaru.

“Udruženje je nastalo kao spontana ideja nekoliko mladića u januaru 2007. godine. Bilo je teško ispočetka pokrenuti ovakvo udruženja, a zvanično sa radom je krenulo u oktobru 2008. Trenutno je registrovnih članova između 300 i 400”, otkrio je Ado Turković.

U decembru 2007., održano je prvo zvanično okupljanje članova Arsenal-BiH. Tokom 2008., okupljanja i druženja su se nastavili. Može se sa sigurnošću reći da je glavni cilj Arsenal-BiH uspio, kazao je Turković, zbližavanje ljudi koji imaju jednu zajedničku stvar – ljubav prema Arsenal.

Što se tiče regionalnih udruženja navijača Arsenala najbolje je organizovano ono u Beogradu, dodao je Eldar Čaušević.

“Najaktivnije udruženje navijača Arsenala je iz Srbije i jednom godišnje se organizuje veliko okupljanje”, kazao je  Čaušević.

Zanimljivo gostovanje pogledajte u videu.

Oznake