EPL: Arsenal – West Ham 0-0

EPL: Arsenal – West Ham 0-0
26. Februara 2009. Komentari isključeni za EPL: Arsenal – West Ham 0-0 Arhiva utakmica Redakcija
bendtner_nArsenal je nastavio rasprodaju bodova remijem protiv West Hama na Emiratima. Za razliku od susreta protiv Evertona, Topnici su pokazali nesto bolju igru ali je, kao i dosta puta ove sezone, falila zavrsnica. Jedina dobra vijest je sto je i Aston Villa igrala nerjeseno ovo kolo pa je razlika ostala ista.

Arsene Wenger je odlucio da odmori najboljeg strijelca ekipe, Robina Van Persiea sto je znacilo start za Nicklasa Bendtnera. Drugo izmjena je bilo vracanje u pocetnu postavu Kolo Tourea umjesto Johana Djouroua. I dosta toga je izgledalo pozitivno od samog pocetka jer je Arsenal imao potpunu kontrolu susreta.

Ali dosta priznanja mora se odati i odbrani West Hama koja je veceras bila odlicna. Zaustavili su napadae Arsenala poprilicno uspjesno i domaci su stvorili svega nekoliko dobrih prilika – dvije najbolje su bile za Adebayora u drugom poluvremenu no reprezentativac Togoa je oba puta bio neprecizan.

Ostaje se nadati da ce se realizacija popraviti do sjeverno-londonskog derbija slijedece nedjelje a i da ce se transfer saga zvana Arshavin konacno pozitivno rjesiti jer nam itetako treba igrac koji je u stanju ‘probiti’ protivnicku odbranu.