Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja
28. Februara 2009. Komentari isključeni za Često postavljana pitanja Nekategorisano Redakcija

Ovdje možete naći neka od najčešće postavljenih pitanja u vezi sa Udruženjem. Ukoliko imate pitanje koje se ne nalazi na listi, kontaktirajte nas i mi ćemo se potruditi da vam damo odgovor.

 1. Šta ili ko je Udruženje Navijača Arsenala BiH?
  • Udruženje Navijača Arsenala za Bosnu i Hercegovinu (ili Arsenal Supporters Club Bosnia – ASCB) je nezavisno udruženje gradjana registrovano u BiH i priznato od Arsenal FC. Glavni cilj ASCB je okupljanje navijača i simpatizera fudbalskog kluba Arsenal London UK, sa područja Bosne i Hercegovine i šire. Više o našim aktivnostima i ciljevima možete pročitati u našem statutu.
 2. Ko može postati član?
  • Članovi Udruženja mogu postati sve osobe koje prihvataju Statut i ciljeve Udruženja (pogledaj Statut ovdje) bez obzira na pol, godine, nacionalnu, rasnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Osobe mlađe od 15 godina će morati pokazati dozvolu od roditelja da bi postali punopravni članovi.
 3. Kako se postaje član?
  • Više o tome kako postati član možete pročitati ovdje
 4. Šta dobijam članstvom u ASCB?
  • Članstvom u ASCB dobijate pristup zatvorenom dijelu foruma; posebni popust na kupovinu robe iz oficijelnog Arsenalovog online shopa; popust na majice i ostale rekvizite u izradi ASCB i mnogo drugih informacija i interesantnih stvari vezano za klub.
 5. Koliko košta članarina i koji su metodi plaćanja?
  • Članarina se plaća godišnje u iznosu od 20KM za osobe sa prebivalištem u BiH, te 30KM za osobe sa prebivalištem u inostranstvu. Možete platiti preko žiro računa i poslati uplatnicu kao dokaz na adresu Udruženja. Više detalja na forumu.
 6. Može li se članstvo prekinuti prije isteka?
  • Članstvo može biti prekinuto prije isteka ali u tom slučaju Udruženje Navijača Arsenala BiH nije dužno da vam vrati novac od uplate.
 7. Može li se članstvo prebaciti na nekoga?
  • Ne. Ukoliko ne želite biti član više, nemožete članstvo prenijeti na nekoga drugog.
 8. Ali ja sam već član drugog Supporters Club-a. Mogu li biti član i ASCB?
  • Ne. Prema pravilima koje postavlja Arsenal FC, osoba može biti član samo jednog Kluba Navijača.
 9. Ja sam se učlanio na vaš forum. Da li to znači da sam član i Udruženja?
  • Ne. Članarina na forumu je besplatna i ne znači da ste automatski član i Udruženja.

 

asc_bosnia_red_small