EPL: Arsenal – Blackburn 4-0

EPL: Arsenal – Blackburn 4-0
14. Marta 2009. Komentari isključeni za EPL: Arsenal – Blackburn 4-0 Arhiva utakmica Redakcija

Već u prvim minutama utakmice sjajna akcija je potekla od Denilsona. Walcott se našao na desnoj strani šesnaesterca, uputio prizemnu loptu prema prvoj stativi, gdje se našao Arshavin i natjerao Ooijera da postigne autogol. Nakon toga Arsenal je samo nastavio valovitu igru prema napadu. Poput cunamija sve su jače i jače pritiskali Robinsona. U jednoj od akcija Blackburna , Hadji Diouf isfrustriran svojim neuspjehom startao je jako oštro na Almuniu. Scena na ekranu nije bila lijepa i ličila je na tešku povredu, ali španski čuvar mreže nastavio je utakmicu bez problema.

Prvo poluvrijeme kao i obično teklo je glatko sa lijeve na desnu stranu od Almunie do Robinsona. Nakon svršetka prvog poluvremena, Blackburn je očigledno imao strah od drugog.

Već na početku drugog poluvremena, Bendtner je imao 2 dobre šanse ali nažalost nije ih iskoristio. Oba puta lopta je izbačena iz šesnaesterca. Prvi put loptu je poslao Nasri, a drugi put Arshavin.

Nekoliko vezanih prilika mladog Danca nije konvertirano u gol, te je 15-ak minuta prije kraja napustio susret. Od tih nekoliko šansi većina je bila gol šansi, no Danac nije bio na visini zadatka. Jednu od lopti je uputio Denilson, iz srca terena direktno prema golu, ali Bendtnerova loša realizacija je loptu poslala samo u korner. Drugu loptu poslao je Arshavin i ovaj put Danac nije bio spreman dati gol te je propustio povećanje prednosti.

U igru su ušli Vela, Eboue i Diaby, a napustili je Walcott, Nasri i Bendtner.  Arsenal nije suzdržavao svoju napadačku žeđ, te je Arshavin za 2-0 pogodio već u 66’. Odličan solo prodor po lijevoj strani i egzekucija iz snova.Na drugoj strani samo 2 šanse za Pedersena koji je loše šutirao iz slobodnog udarca i Dioufa – koji definitivno nije zaslužio pogodak.

Uskoro je Arsenal opet došao u priliku da postigne gol, međutim Arshavinov volley nije ušao u gol, ali Eboue je bio tu da dovrši posao. 3-0 za Topnike i slijedi još.

Baš kada je Blackburn rekao nema više golova, Vela solo prodor po desnoj strani, dribling i PADA U ŠESNAESTERCU! Ollson je skrivio penal, a za 4-0 pogodio samouvjereni Eboue.

Ovaj dan za Topnike iscrtao je obrise svijetlog nastavka sezone u svim aspektima. Jedan trofej Topnicima ide u ruke sigurno, koji nije još poznato. Ali ni od viška glavi ne boli!