CL: Arsenal – Villareal 3-0

CL: Arsenal – Villareal 3-0
15. Aprila 2009. Komentari isključeni za CL: Arsenal – Villareal 3-0 Arhiva utakmica Redakcija

 

Samo minutu poslije Gonzalo obara Adebayora pred šesnaestercem. Sjajna prilika za ljevonogog holanđanina Van Persiea. Robinov šut Lopez je odbranio i Topnici su izborili korner. Nisu iskoristili korner za povećanje prednosti.

Opet je Walcott po desnoj strani utrčavao, ovaj put pas do Adebayora ali Lopez u posljednjem trenutku grabi loptu ispred Togoanca. Igra je bila otvorena, ofanzivna a Villareal je izgledao nesigurno.

Song pobjeđuje u duelu Piresa, ali sudac dosuđuje prekršaj protiv njega. Trenutak kasnije Fabianski ponovo pokazuje da je čvrste ruke te hvata loptu ispred Godina.

Eguren dobija žuti karton minutu prije kraja prvog poluvremena zbog lošeg klizećeg starta nad Fabregasom.

Kraj prvog poluvremena.

 

 

Bez izmjena u sastavima, opet isti scenario. Arsenal juriša naprijed po sljedeći gol. Istina je bila kada je Wenger rekao da će se braniti napadom.

Villareal ipak uspjeva da dođe sebi te vrši pritisak na odbranu Arsenala izrešetanu povredama. Fabianski na vrijeme istrčava da izbaci loptu daleko od svog gola.

Arsenalovi fanovi se nadaju da će Arsenal uspjeti izdržati ovaj snažan atak Španaca. U 58. minuti Godin dobija žuti karton zbog prekršaja nad Adebayorom.

 

Uglavnom je Arsenal vodio kolo na terenu, dok Adebayor nije postigao drugi pogodak za domaće. Desilo se to u 60. minuti.

Arsenal je rekuperirao početni pritisak i Gibbs odlično otvara lijevu stranu Villareala. Izgledao je mnogo sigurnije nego protiv Wigana.

Bruno i Fernandez napuštaju igru u 68. minuti a ulaze Nihat i Ibagaza.

Još jedan dobar prodor Gibbsa po lijevoj strani, ali ovaj put pas u sredinu odbijen je direktno u ruke Lopeza. Samo nekoliko minuta kasnije Walcott odlično prolazi pored Capdevillae, ali ovaj pravi prekršaj u šesnaestercu te sudac dodjeljuje jedanaesterac za Topnike. Villareal je sada bio zaista demoralisan. U gužvi , Eguren dobija drugi žuti karton i time isključenje iz igre. Van Persie je bio precizan sa bijele tačke, a Villarealove šanse za prolazak su nestale. Tri gola prednosti Arsenala.

 

Nasri i Walcott sada su mijenjali strane i u tranziciji razmjenili nekoliko dobrih pasova i kombinacija. Još jedan ubitačan trk po desnoj strani ali mladi Englez nije bio precizan. Nakon tog šuta Wenger izvršava dvostruku izmjenu. Izlaze strijelci golova: Walcott i Van Persie, a ulaze Denilson i Diaby.

Dva svježa igrača – Denilson i Diaby održavaju taj protok lopte, ali ne završava uvijek opasnošću po gol Villareala. Gosti su i dalje pokušavali, ali očajnički. Topnici nisu imali namjere stati, te su sada bili u vrhu napada sa Bendtnerom. Adebayor je napustio igru. Villareal pokušava sada raštimati odbranu Arsenala ali previše je igrati sa igračem manje i napadati. Pred sami kraj ritam utakmice je usporio.

 

Arsenal je odnio veliku pobjedu na Emiratesu, te u sljedećoj fazi takmičenja igra sa Crvenim Đavolima – Manchester Unitedom.