Wenger o Henryu i finalu Lige prvaka

Wenger o Henryu i finalu Lige prvaka
27. Maja 2009. Komentari isključeni za Wenger o Henryu i finalu Lige prvaka Zadnje novosti Redakcija

Arsene Wenger vjeruje da Thierry Henry zaslužuje uspješno finale Lige Prvaka večeras.

Francuski napadač je prije tri godine predvodio napad Arsenala u Pariškom finalu Lige Prvaka 2006 godine kada je Arsenal imao vodstvo sa igračem manje sve do 13 minuta prije kraja utakmice.

Izgubljeno finale 2006 godine je bilo prvo razočarenje u nizu za ovog 31-godišnjaka u tom periodu,a godinu dana nakon toga je prešao na Nou Camp.

Bez obzira na Henryev odlazak Wenger je još uvijek u kontaktu s njim.Wenger je nedavno istakao da Henry još uvijek sa velikim zanimanjem prati dešavanja u Arsenalu, preko TV-a prati sve utakmice Arsenalovog prvog tima, ali i utakmice rezervnog tima.

Ukoliko mu to koljeno bude dozvoljavalo Henry bi večeras trebao biti u konkurenciji za finale protiv Uniteda na rimskom Olimpicu.

˝On sigurno zaslužuje jedno uspješno finale u svojoj karijeri,ljudi ne znaju šta mu se sve događalo u 2006-oj godini.

˝Igrao je finale Lige Prvaka i izgubio,a propustio je dobru priliku da postigne drugi gol u tom finalu.Nakon ovog finala igrao je i finale Svijetskog prvenstva u Njemačkoj sa Francuskom reprezentacijom koje je izgubio od Italije nakon izvođenja jedanesteraca.Nemate pojma koliko to boli kada imate 30 godina.

˝Tada mislite da se propustili posljednju šansu da osvojite neki trofej,ali njemu se otvorila još jedna prilika i vrlo je bitno da večeras ima uspješno finale, da odigra dobru utakmicu odnosno da osvoji trofej.

˝Večeras ću biti uz njega bodrit ću ga, ne zanima me Barcelona bitno mi je da samo on odigra dobru utakmicu i neka bolja ekipa pobjedi.˝

Wenger o Finalu

Wenger je u drugom djelu intervjua izjavio da večeras očekuje interesantno finale.Sastaju se prvak Engleske i prvak Španije sigurno je da su ovo dvije ponajbolje ekipe trenutno u Evropi.

˝Očekujem jedno zanimljivo finale i vjerujem da će tako i biti˝-rekao je Wenger.

˝Barcelona će držati loptu u svom posjedu,a Manchester će čekati svoje prilike iz kontra napada.

˝Manchester sigurno ima oružje da napadne Barcelonu iz kontri,a ofenziva Barcelona je sposobna da destabilizuje odbranu Uniteda.Eto´o i Messi će sigurno odigrati najbolje što mogu.

˝Ne mogu predvidjeti ko će izaći kao pobjednik iz ovog finala, dio mene predstavlja Engleski nogomet,ali ako volite fudbal nikako ne možete a da ne priznate snagu Barcelone.

˝Jedino što je sigurno da će obje ekipe pokušati igrati fudbal˝-kazao je Wenger za Arsenal.com.

Oznake