Twitter feed
Postani clan

Baptista ipak ne ostaje?!?

JBJulio Baptista je opisao svoj boravak u Engleskoj jeko neugodan i vrijeme katastrofalno. To su pored "grube igre timova sa sjevera Engleske" glavni razlozi sto brazilac ozbiljno pomislja da svojoj Real Madrid epizodi da jos jednu sansu.

Podsjetimo on je proslog ljeta stigao u Arsenal iz Reala dok je u drugom pravcu otisao Jose Antonio Reyes – jos jedan od onih kojima je smetao zivot i fudbal u Londonu. Baptista je otkako je stigao u Arsenal imao dosta problema da se navikne za igru u Engleskoj Premier Ligi, ali i na zivot u Engleskoj: "Mozda i ostanem u Arsenalu, ali u ovom trenutku nemogu 100% reci gdje cu biti slijedece sezone. Jedno sam siguran – eventualnu drugu sansu u Realu bih uzeo mnogo ozbiljnije i sa odlucnijim pristupom. ". 

Baptista je od dolaska postigao svega nekoliko golova za Arsenal i nije uspio da se uklopi u nacin igre u Premiersipu – "Timovi sa sjevera Engleske su najgori – pa oni ispucaju i po 30 dugih lopti po utakmici. Nema ljepote u igri, ljudi se vise obraduju korneru nego ljepom potezu. Ja sam samo sretan sto igram u timu kojem je lijepa igra i atraktivni potezi ipak bitni.". On je jos dodao da je i vrijeme u Engleskoj katastrofalno i da njegova majka i djevojka nemogu da izdzr vise.

Ne vjerujem da ce ih mnogo zaplakati ako on ne ostane u Arsenalu… 

Posted in Igrači