Wojciech Szczesny ostaje na Griffin Parku

Wojciech Szczesny ostaje na Griffin Parku
1. Februara 2010. Komentari isključeni za Wojciech Szczesny ostaje na Griffin Parku Igrači Redakcija

Mladi golman Arsenala, Wojciech Szczesny, je produžio posudbu sa Brentfordom, članom engleske ”League One”. Na Griffin Parku će ostati do 31. maja 2010. godine. Szczesny se pridružio ”Pčelama” krajem novembra prošle godine, te je impresionirao svojim nastupima. U devet nastupa, primio je samo šest golova, te jezabilježio tri ”clean sheet-a”.

Szczesny je sa samo 15 godina privukao pažnju Arsenalovih skauta, kada je debitirao za svoj prethodni klub, Legia Warsaw-u. U Arsenal je došao na ljeto 2006. godine, a  svoj prvi profesionalni ugovor je potpisao 2007. Prema mnogim stručnjacima, Szczesny je jedan od najtalentovanijih golmana u Europi. Već je debitovao za prvi tim Arsenala, protiv W.B.A. u Carling kupu, 22.09.2009. godine, kada je Arsenal pobjedio 2-0. U nekim utakmicama Premiershipa i Lige Prvaka je bio rezerva Vito Mannoneu. Također je debitovao i za prvi tim Poljske u utakmici protiv Kanade, koju su poljaci dobili 1-0.

Prošle sezone je doživio tešku povredu, kada je na treningu slomio obje ruke. Da se uspješno oporavlja i da je u odličnoj formi pokazuju njegovi nastupi za Brentford. Szczesny je već pokazao kako se na njega može računati u narednim godinama, a možda već slijedeće sezone bude u borbi za prvog golmana Arsenala. I sam Wenger je izjavio, kako  vjeruje da će mladi Poljak u budućnosti biti “jedinica” Topnika.

Oznake