Fabregas vjeruje u čuda i još uvijek se nada tituli

Fabregas vjeruje u čuda i još uvijek se nada tituli
1. Februara 2010. Komentari isključeni za Fabregas vjeruje u čuda i još uvijek se nada tituli Igrači Redakcija

Ostalo je još 14 kola prije kraja Premiershipa i u igri su 42 boda. Svi znamo da nam je zadnja šansa da ostanemo u borbi za titulu pobjeda nad Chelseaom. Takvo mišljenje ima i najbolji igrač Arsenala, Frances Fabregas. On kaže kako moraju da vjeruju u sebe, žele li nadoknaditi katastrofalan poraz od Manchestera ove nedjelje, tako što će pobijediti Chelsea. Rekao je kako ključni faktor u ovoj utakmici može biti upravo vjera.

“Moramo odmah da se vratimo. Imamo sada dvije velike utakmice protiv Chelsea i Liverpoola koje će biti jako teške. Niko nije rekao da će biti lako, treba da ostanemo jaki i da vidimo šta će se desiti slijedeće nedelje. Uvijek je teško gostovati na Stamford Bridgeu, bez obzira na stanje na tabeli. Dugo igraju zajedno i dobro se razumiju. Ako njih pobijedimo, ostat ćemo u borbi za titulu. Želimo da vjerujemo da smo i dalje u trci. Uvijek sam realan, ne želim da lažem ni sebe ni druge. Svjesni smo da smo u jako teškoj situaciji”, izjavio je Cesc Fabregas.

Fabregas je ove sezone najbolji strijelac Arsenala i najbolji asistent Premiershipa. On vjeruje u čuda koja se u fudbalu često dešavaju i kaže:

”I Chelsea i Manchester su nas nadigrali ove sezone i to je nešto o čemu treba da razmislimo i da ne dozvolimo da se ponovi. Međutim, prošle sezone smo gubili od Chelsea na poluvremenu i pobijedili smo. To dokazuje da je fudbal nepredvidiv sport i da je sve moguće. Hajde da ostanemo pozitivni i da probamo da napravimo dobar rezultat u nedelju”.

Oznake