Wenger: “Žestoko ćemo se boriti da zadržimo Fabregasa”

Wenger: “Žestoko ćemo se boriti da zadržimo Fabregasa”
19. Maja 2011. Komentari isključeni za Wenger: “Žestoko ćemo se boriti da zadržimo Fabregasa” Zadnje novosti Redakcija

 

Menadžer Arsenala, Arsene Wenger, izjavio je kako će sve učiniti kako bi i naredne sezone u igračkom kadru londonskog tima zadržao svog kapitena i ponajboljeg igrača proteklih godina, Cesca Fabregasa.

Fabregas se već odavno dovodi u kontekst s Barcelonom, a pošto je iza njega poprilično solidna sezona (bez trofeja) sve je izvjesnije da će se ovaj mladi Španjolac priključiti svojoj “matici”, Barceloni.

Wenger je, tokom svih ovih sezona, čvrsto demantirao špekulacije da će Cesc napustiti London, a sada, vjerovatno svjestan da Fabregas (možda) želi da napusti klub, je izjavio:

“O ovome slušam gotovo na svakoj press-konferenciji, ali ja se nadam da će on biti tu i naredne sezone. Jako ćemo se boriti da ga zadržimo u timu i naredne sezone. Morate se uvijek boriti za takvu vrstu igrača, koji posjeduje odlične nogometne kvalitete”, izjavio je Wenger.

Na špekulacije da Fabregas ide iz kluba zbog neosvajanja trofeja Wenger je odgovorio:

“Šta vam garantuje dobre igre i konstantnost ukoliko odete u tim koji osvaja trofeje!? Najveća čast za jednog kapitena je da bude u svom klubu i u dobru i u zlu. Igrač koji mijenja klubove radi osvajanja trofeja i kojeg to frustrira, jednostavno, će završiti nigdje”, dodao je francuski strateg.

Nakon što su se čule glasine kako klub želi da proda Andreya Arshavina, Wenger je rekao:

“I njega očekujem u klubu naredne sezone”.

Oznake