Twitter feed
Postani clan

Wenger spreman rizikovati Fabregasa

fabregas_azalkmaar

Arsene Wenger je najavio kako je spreman rizikovati kapitena Cesca Fabregasa za duel sa Portom u utorak navečer. Fabregas je u utakmici protiv Burnleya morao izaći još u prvom poluvremenu nakon što je obnovio povredu tetive koju je imao ranije u sezoni. Forma Fabregasa je do sada bila ključni faktor u Arsenalovoj sezoni i veoma je bitno da igra protiv Porta.

“Spreman sam preuzeti risk” – rekao je Wenger i dodao: “Međutim, ukoliko su šanse da Cesc zaigra manje od 50%, onda nećemo riskirati. Cesc je ignorisao povredu u subotu kako bi pomogao timu da dođe do pobjede. Nakon što smo postigli prvi gol odlučio sam ga izvesti”.

Wenger je također iskoristio priliku da još jednom pohvali učinak Arsenalovog kapitena ove sezone:

Kada pogledate njegove statističke podatke ove sezone – oni su nevjerovatni! 14 golova i 15 asistencija je pokazatelj da se radi o fantastičnom igraču sa sjajnim talentom i odnosom prema svome poslu. Ono što ljudi ponekad smetnu s uma je koli on radi za tim i u ostalim segmentima. Ove sezone je napravio ogroman korak naprijed u svim aspektima igre” pohvalio je Wenger svog kapitena.

Menadžer je također rekao i da će Sol Campbell biti spreman za Porto dok je William Gallas još uvijek nedovoljno oporavljen.

 

 

 

Tagged with: ,
Posted in Zadnje novosti